Marja Entrich-Suomessa kehitettyä ja valmistettua luonnonkosmetiikkaa

Kaikki Marja Entrich®-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa yrityksen omassa laboratoriossa ja tehtaassa. Tuotteet ovat edelleen 100 %:sti kasvipohjaisia ja niiden teho perustuu kylmäpuristamalla valmistettujen raaka-aineiden käyttöön. Kylmäpuristaminen säilyttää kaikki luonnon raaka-aineiden vitamiinit ja antioksidantit. Tämän vuoksi Marja Entrich®–kosmetiikka on tekee ihosta kuulaan ja kauniin: se ravitsee, uudistaa ja hoitaa ihoa luonnon raaka-aineiden voimalla. Vuodesta 2008 tehdas on Ecosert-sertifioitu tuotantolaitos ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Verkkokauppamme valikoimassa löytyy kaikki Marja Entrichin tuotteet.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Marja Entrichin tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Marja Entrich.

Khadi-ayurvedista luonnonkosmetiikkaa

Khadin tuotteet tasapainottavat kehoa ja mieltä. Intiassa tunnetaan yrttien hoitava ja parantava voima. Tähän tuhansia vuosia vanhaan perimätietoon pohjautuu myös ayurvedinen Khadi-sarja, josta löytyy tehokkaat hoitotuotteet vartalon iholle, kasvoille sekä hiuksille.

Sarjaa voit käyttää, vaikka ayurvedinen elämäntapa ei olisikaan tuttu, sillä tuotteet on jaoteltu helposti iho- ja hiustyyppien mukaan. Khadi-tuotteet on valmistettu yhteistyössä paikallisten ayurveda-lääkäreiden ja ammattilaisten kanssa Intiassa tarkan ayurvedisen perinteen mukaan. Ainesosina on käytetty perinteisiä intialaisia lääkeyrttejä, jotka saadaan sertifioiduilta luomutiloilta tai villiviljelmiltä luonnosta. Khadi-tuotteilla on kotimaansa Saksan BDIH-luonnonkosmetiikkasertifiointi.

Mirtelon verkkokaupasta löydät Khadin laadukkaat hiusvärit ja hiustenhoitotuotteet.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Khadin tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Khadi.

Frantsila-luonnonkosmettikkaa: kokonaisvaltaista hyvinvointia ja suomalaisia yrttejä

Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa.

Suomi on eräs maailman pohjoisimmista, puhtaimmista ja harvimmin asutuista maanviljelyalueista. Pitkät, valoisat kesäpäivät ja viileät yöt antavat yrteillemme ylivertaisia aromaattisia ja lääkinnällisiä ominaisuuksia verrattuna eteläisemmillä leveyspiireillä viljeltäviin yrtteihin.

Kyrönpohjan sukutilan lisäksi Frantsilan yrttejä viljellään muutamalla lähitilalla tarkasti valvotuissa luomusertifikaatin vaatimusten mukaisissa olosuhteissa. Kasveja ei kerätä kaupunkien tai teollisuusalueiden läheisyydessä, ja keräilypaikan etäisyys valtateihin on aina vähintään puoli kilometriä.

Tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään kansanlääkinnän perinteitä, ajanmukaisia tutkimuksia ja vuosikymmenten pitkäjänteisen työn kerryttämää kokemusta.

Kasvit kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne joko uutetaan tuoreena tai kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa kasvien luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi. Kasvien puhtautta ja tehoa testataan säännöllisesti.

Kuivatuista kasveista valmistetaan seoksia, uutteita, mausteita ja erilaisia ihonhoitotuotteita. Frantsila käyttää hitaita ja hellävaraisia uuttamismenetelmiä säilyttääkseen kasvien luonnolliset tuoksut, värit ja vaikuttavat aineet lopputuotteessa. Käytetyt öljyt ovat kylmäpuristettuja ja pääosin luonnonmukaisesti viljeltyjä.

Kaikki toiminta pohjautuu eettisiin ja kestäviin arvoihin. Tuotteita ei testata eläimillä. Ainoat käytetyt eläinkunnan tuotteet ovat mehiläisvaha, mehiläisten kittivaha, hunaja ja villasta saatava lanoliini, joiden kerääminen ei vahingoita eläimiä.

Tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä, silikaatteja, synteettisiä tuoksu- tai väriaineita, parabeeneja tai geenimuunneltuja raaka-aineita. Käytetyt raaka-aineet ja tuotantomenetelmät täyttävät tai ylittävät sertifioidun luonnonkosmetiikan vaatimukset.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Frantsilan tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Frantsila.

Valkoinen lanka-edullista ja laadukasta suomalaista luonnonkosmetiikkaa

Valkonen Lanka johdattaa kehoa ja ihoa hyvään oloon ja tasapainoon tarjoamalla vain puhtaimpia tuotteita, joissa ei ole turhia elimistöä tai luontoa rasittavia kemikaaleja. Valkoisen Langan puhtaat hyvinvointituotteet ammentavat voimansa Suomen luonnosta ja kansanviisaudesta. Sinä päätät, mikä on sinulle tärkeää. Tuotteet valmistetaan Suomessa, ja niiden raaka-aineet ovat luonnollista alkuperää. Lakka-Tyrni tuotteilla on suomalainen FI-Natura -sertifikaatti.

Valkoisen Langan ihonhoitotuotteet ovat puhtaita ja niiden raaka-aineet ovat 100 % luonnollista alkuperää tai sertifioituja, jolloin sertifiointimerkki takaa niiden luonnollisen alkuperän.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Valkoinen lanka-sarjan tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Valkoinen lanka.

Flow-laadukas suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki

Tärkeimpinä vaikuttavina aineina Flow’n tuotteissa ovat Suomessa kasvaneet villimarjat ja -yrtit, jotka ovat täynnä vitamiineja, antioksidantteja sekä pohjoisen väkevää energiaa.

Flow’n tuotteissa käytetään luomusertifioituja raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Valtaosa raaka-aineista onkin sertifoitua luomua sekä villinä kasvaneita Lapin kasveja. Tunnistat nämä raaka-aineet tähdellä merkittynä ainesosaluetteloista. Flow’n mineraalimeikit eivät sisällä nanopartikkeleita ja raaka-aineet ovat Cosmos/Ecocert-hyväksyttyjä. 

Flow saa raaka-aineita sekä Suomesta että ulkomailta. Kotimaisia raaka-aineita, kuten kanervaa, katajaa, pohjoisen marjoja ja niiden siemenöljyjä Flow saa yhteistyökumppaneilta Suomen Lapista. Nokkosta sekä kehäkukkaa toimittaa hyvinkääläinen luomutila.

Pyrkimyksenä onkin yhä enenevässä määrin kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden osuutta tuotteissamme. Ulkomaiset raaka-aineet tulevat laadukkailta ja luotettavilta eurooppalaisilta toimijoilta, joiden kautta Flow saa luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä ja sertifioituja, tutkitusti laadukkaita raaka-aineita.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Flow-sarjan tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Flow.

UUTUUS verkkokaupassamme: Murumuru-kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki

Kotimainen Murumuru tekee ihon ja hiusten hoidosta ekologista ja ylellistä. Myös herkkäihoiset 
haluavat nauttia kauneudesta ja pehmeästä ihosta. Ihastuttavat Murumuru-tuotteet tehostavat herkän ihon suojaa kosteuttamalla ja ravitsemalla ihoa. Monella tuotteella on useita eri käyttötarkoituksia ja osa tuotteista sopii myös perheen pienimmille.

Murumurun tuotesarjaan kuuluu kasvojen-, vartalon- sekä hiustenhoitotuotteita. Murumuru-tuotemerkin hinnat ovat edullisia.

Murumuru on FI-NATURA-sertifioitua luonnokosmetiikkaa, eläinkokeetonta ja vegaanista sekä Suomessa valmistettua.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Murumuru-sarjan tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Murumuru.

Haastattelussa Veera

Nyt meillä on haastattelussa Mirtelon yhteistyökumppani Seinäjoen Seudun Urheilijoiden lahjakas puolimaileri Veera Perälä.

Moi Veera, mitä kuuluu?
-Moikka, mulle kuuluu hyvää! Maailman tilanne tietenkin huolestuttaa, mutta oon sopeutunut karanteeniarkeen hyvin. On itseasiassa kivaa, että opintoja pystyy näin etänä rytmittämään paremmin omaan aikatauluun ja keskittymään näin harjoitteluun entistä enemmän.

Muutit viime syksynä Seinäjoen lakeuksilta opintojen perässä Jyväskylään, miten olet sopeutunut uuteen kotikaupunkiin?
-Uusi kotikaupunki on ihana, mutta eihän mikään voita Pohjanmaan lakeuksia. Täällä on älyttömän hyvät harjoitusolosuhteet ja kaikki palvelut pyöräilyetäisyydellä, mistä tykkään todella paljon. Pyöräily on tosin aika rankkaa, nämä järjettömät ylämäet kun ovat lakeuksien likalle aivan uusi tuttavuus.

Mitä opiskelet ja miltä opiskelu on maistunut?
-Opiskelen äikänopettajaksi, eli opintoni koostuvat suomen kielestä, kirjallisuudesta, kasvatustieteistä ja viestinnästä. Alkuun pilkkusääntöjen läpi käyminen tuhannetta kertaa tuntui vähän puuduttavalta, mutta opintojen edetessä asiasisällötkin ovat muuttuneet mielenkiintoisemmiksi. Kokonaisuudessaan oon viihtynyt tosi hyvin koulussa! Haaveilen myös psykologian opinnoista sivuaineena, kunhan lukujärjestykseen jää aikaa.

Miten olet onnistunut yhdistämään opiskelun ja harjoittelun?
-Opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen on ollut mulle aina helppoa, mutta nyt sille on joutunut uhraamaan enemmän ajatuksia. Suurin haaste on ollut kokonaiskuormituksen hallitseminen. Varsinkin syksyllä koulujuttuja oli todella paljon, minkä takia piti olla tarkkana palautumisen kanssa. Nyt olen oppinut jo paljon paremmin, miten tämä yliopisto oikein toimii, niin harjoittelun ja palautumisen yhdistäminenkin on ollut helpompaa. Parasta on, kun koululta on hallille parisataa metriä, kentälle vajaa kilometri, ja luentojakin vain muutama viikossa!

Viime kesä ei mennyt suunnitellusti, mitä oppeja siitä jäi taskuun?
-Viime kesä ei todellakaan mennyt suunnitellusti, naulan kantaan. Olen ollut mielestäni aina hyvä kuuntelemaan kehoani, mutta viime kesän ansiosta opin kuuntelemaan myös mieltäni paremmin. Selkein merkki, joka minulla oli ylirasituksesta ja raudanpuutoksesta oli alakuloinen mielitila ja harjoitteluinnon lasku. Siitä huolimatta puskin vain eteenpäin, mutta nyt tiedän, että ne voivat olla myös merkkejä jostain suuremmasta ongelmasta. Ylirasitustilasta palautuminen kehitti myös kärsivällisyyttäni ja opetti nöyrää työntekoa, mistä olen myös äärettömän kiitollinen.

Miten syksyn ja talven harjoittelu on sujunut?
-Harjoittelu on sujunut mainiosti, ja edellisen kerran testeissä helmikuussa olin niin sanotusti elämäni kunnossa. Sen jälkeen on ollut hieman akillesvaivaa, mutta se ei ole onneksi vaikuttanut harjoitteluun hirveästi. Kärsivällisyyttä ja nöyryyttähän tämä on vaatinut ja luottoa omaan tekemiseen. Niin vain kuitenkin noustiin kuopasta ylös, ja matka jatkuu kohti uutta huippua!

Millainen vaikutus vallitsevalla poikkeustilalla on harjoitteluun?
-En pääse halliin harjoittelemaan, joten iso osa harjoituksista on tehtävä ulkona. En ole myöskään halunnut mennä auki oleville yksityisille kuntosaleille pandemian takia. Normaalitilanteessahan tämä ei lajissani olisi niin suuri haaste, sillä harjoittelu on hyvin juoksupainotteista ja suurimman osan treeneistä pystyy toteutamaan ulkona, mutta akillesjännevaivat ovat tuoneet oman twistinsä tilanteeseen. Harjoittelu vaatii nyt mielikuvitusta, kun uimahallikaan ei ole käytössä. Olen onneksi päässyt toteuttamaan harjoittelua silti hyvin tilanteeseen nähden, eikä kilpailuihin ole kiire. Näyttää siltä, että kilpailukausi alkaa aikaisintaan heinäkuussa.

Mitkä ovat kesän tavoitteet, nähdäänkö radalla jälleen lennokas Veera?
-Ensi kesä tulee olemaan ikään kuin välietappi matkallani kohti nuorten EM-kisoja 2021. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla, ja vanhempien kesken on vedonlyönti käynnissä 2.06 rikkomisesta. Väitän, että mulla on edessä rahakas kesä 😉 Pääkisa on Kalevan kisoissa Turussa elokuussa, ja siellä tavoittelen ensimmäistä aikuisten SM-mitaliani. Lennokas kesästä tulee varmasti, kun vihdoin pääsen kilpailemaan vuoden tauon jälkeen!

Miten pystyt ylläpitämään täyden keskittymisen harjoitteluun nyt, kun avauskilpailu ei ole poikkeustilan vuoksi tiedossa?
-Täytyy myöntää, että kyllä se on vaikuttanut tekemiseeni. Ei välttämättä konkreettisesti, mutta ajatuksen tasolla. Etenkin tilanteessani, kun viime kesä jäi kesken ja hallikauden jätin väliin, harmitti tosi paljon, että kilpailukauden avaus tulee siirtymään parilla kuukaudella eteenpäin. Suunnitelmat on kuitenkin laitettu uusiksi ja ylimääräiset harjoitusviikot tekevät hyvää. Olen suunnannut keskittymiseni loppukesään ja teen kovasti töitä tulosten eteen, eivätkä päätähtäimenäni olevat Kalevan kisat ole vaihtaneet ajankohtaansa.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
-Viiden vuoden päästä olen saanut oikeuden tatuoida olympiarenkaat nilkkaani ja paperit ulos yliopistosta. Kaikki muu onkin sitten aikalailla auki. Ehkä mulla on myös oma koira, siitä haaveilen.

Mitkä ovat suosikkituotteesi mirtelo.fi verkkokaupassa?
-Puhdistamon luomu herajauheita olen käyttänyt paljon, ja Super-C- ja -D-vitamiinit ovat myös olleet kovassa käytössä. En osaa valita vain yhtä tuotetta! Paitsi osaanhan, Cola Kombucha!!!

Terveisesi Mirtelon asiakkaille?
-Toivon kaikille Mirtelon asiakkaille terveitä ja aurinkoisia kevätpäiviä, suojaa tylsistymiseltä ja tsemppiä etätöihin ja -opiskeluihin!

Kiitos Veera haastattelusta ja tsemppiä treeniin!

Mirtelon verkkokaupan löydät osoitteesta: www.mirtelo.fi
Veeran blogia pääset lukemaan täältä: https://www.veeraperala.fi/blogi.html
Veeran instagram löytyy täältä: https://www.instagram.com/veeeramaaria/?hl=fi