Frantsila-luonnonkosmettikkaa: kokonaisvaltaista hyvinvointia ja suomalaisia yrttejä

Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa.

Suomi on eräs maailman pohjoisimmista, puhtaimmista ja harvimmin asutuista maanviljelyalueista. Pitkät, valoisat kesäpäivät ja viileät yöt antavat yrteillemme ylivertaisia aromaattisia ja lääkinnällisiä ominaisuuksia verrattuna eteläisemmillä leveyspiireillä viljeltäviin yrtteihin.

Kyrönpohjan sukutilan lisäksi Frantsilan yrttejä viljellään muutamalla lähitilalla tarkasti valvotuissa luomusertifikaatin vaatimusten mukaisissa olosuhteissa. Kasveja ei kerätä kaupunkien tai teollisuusalueiden läheisyydessä, ja keräilypaikan etäisyys valtateihin on aina vähintään puoli kilometriä.

Tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään kansanlääkinnän perinteitä, ajanmukaisia tutkimuksia ja vuosikymmenten pitkäjänteisen työn kerryttämää kokemusta.

Kasvit kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne joko uutetaan tuoreena tai kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa kasvien luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi ja mikrobiologisen puhtauden takaamiseksi. Kasvien puhtautta ja tehoa testataan säännöllisesti.

Kuivatuista kasveista valmistetaan seoksia, uutteita, mausteita ja erilaisia ihonhoitotuotteita. Frantsila käyttää hitaita ja hellävaraisia uuttamismenetelmiä säilyttääkseen kasvien luonnolliset tuoksut, värit ja vaikuttavat aineet lopputuotteessa. Käytetyt öljyt ovat kylmäpuristettuja ja pääosin luonnonmukaisesti viljeltyjä.

Kaikki toiminta pohjautuu eettisiin ja kestäviin arvoihin. Tuotteita ei testata eläimillä. Ainoat käytetyt eläinkunnan tuotteet ovat mehiläisvaha, mehiläisten kittivaha, hunaja ja villasta saatava lanoliini, joiden kerääminen ei vahingoita eläimiä.

Tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä, silikaatteja, synteettisiä tuoksu- tai väriaineita, parabeeneja tai geenimuunneltuja raaka-aineita. Käytetyt raaka-aineet ja tuotantomenetelmät täyttävät tai ylittävät sertifioidun luonnonkosmetiikan vaatimukset.

Mirtelon verkkokaupassa löydät kaikki Frantsilan tuotteet helpoiten kirjoittamalla hakukenttään Frantsila.