Screenshot 2015-02-04 13.15.05

Cocovi Lucumajauhe 300g

19,95 €


Tuotekuvaus

Lucuma on munahedelmiin kuuluva kermaisen makea ja erittäin energiapitoinen trooppinen hedelmä.Lucuma on Perun Andeilta kotoisin oleva hedelmä, joka kasvaa 1000 – 2400 metrin korkeudessa. Perun lisäksi kasvia tavataan jonkin verran Boliviassa, Chilessä, Brasiliassa, Costa Ricalla. Nykyisisin lucuman saatavuus on hyvällä tasolla myös Laosissa ja Vietnamissa. Eurooppalaiset raportoivat ensimmäisen kerran lucumasta Inkojen hallitsemalla Chinchasuyun alueella vuonna 1531. Lucuma-puiden tiedetään kasvavan Andeilla yli 500 vuotta vanhoiksi ja tuottavan silti hedelmiä. Lucuma sisältää korkean määrän beetakaroteenia, joka on A-vitamiinin esiaste. Lucuma sisältää myös runsaasti määrän rautaa. CocoVin luomulaatuinen lucuma-jauhe tulee Brasiliasta.

Käyttö: Lucumaa on perinteisesti käytetty yhdessä jäätelön kanssa, mihin se soveltuu maultaan äärimmäisen hyvin. Lucuma-jauheessa on hedelmäisen kermainen maku, joka tekee jauheesta oivallisen leivontaan tai sekoitettavaksi smoothiejuomiin ja puuroihin. Lucumaa ei tarvitse nauttia päivittäin, mutta 1 rkl lucumajauhetta esimerkiksi aamupuuron joukossa tuo helposti ja maukkaasti arvokkaita ravinteita kehoon. Lucuma on ehdottoman tärkeä palanen täydellisen raakasuklaan metsästyksessä, koska sen maun voisi todeta kuuluvan ehdottomasti yhteen raakakaakaon kanssa. Lucumajauheen muistuttaa bataattia ja jauhettu lucuma toimii hyvin alhaisen glykeemisen indeksin makeuttajana.

Käyttömäärien suhteen lucumalle ei ole mitään tiettyä rajaa. Periaatteessa jauhettua hedelmää voi syödä vaikka desin päivässä. Mitään “lääkinnällisempiä” vaikutuksia jauhe ei sinällään tarjoa ja sen käyttö on myös erittäin turvallista.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojassa.

Alkuperämaa: Brasilia

Ravintoarvot (/100g)

Energia: 308 kcal
Proteiinit: 3,9g
Rasvat: 1,2g
joista tyydyttyneitä: 0,4g
joista yksittäistyydyttyneitä: 2,2g
joista monityydyttymättömiä: 2,6g
Hiilihydraatteja: 56,3g
joista sokereita: 34,4g
Ravintokuituja: 28,1g
Natrium: 67mg