Screenshot 2015-02-04 13.06.29

Cocovi Kaakaonibsit 250g

13,50 €


Tuotekuvaus

Kaakaonibsit

Theobroma cacao

Kaakaonibsit ovat kuorituista kaakaopavuista murskattua rouhetta, jota on usein helpompi käyttää kuin kokonaisia papuja. Kuorimalla ja murskaamalla kokonaisia kaakaopapuja voit valmistaa itse tuoreita kaakaonibsejä.

Raakaa kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista. Ihmisten uskotaan käyttäneen kaakaota jo 15 000 – 5000 vuotta sitten, mutta varhaisin arkeologinen todiste kaakaon käytöstä löytyy nykyisen Hondurasin alueelta 2000 eaa. Historian valossa kaakaon arvoa kuvaa hyvin se, että Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat eivät löytäneet atsteekkihallitsija Montezuman aarrekammioista kultaa, eivätkä hopeaa. Kammiot olivat nimittäin täynnä kaakaopapuja, joita arvoidaan olleen noin 960 000 000 kpl! Kaakaopavut toimivat nykyisen Mexico Cityn alueella virrallisena rahana vielä joitakin satoja vuosia sitten.

Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi). Kun kehomme muodostaa näitä välittäjä-aineita, koemme mielihyvää, innostuneisuutta. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvätkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

Käyttö: 15 – 50 g / pvä. Napostele sellaisenaan, lisää myslin tai eväs-sekoituksen joukkoon. Voit lisätä kaakaonibsejä myös puuron, jogurtiin, viiliin, rahkaan tai pirtelöön sekä käyttää niitä koristeluun leivonnassa. Kaakaonibsit soveltuvat mainiosti raakasuklaan valmistamiseen.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa.

Alkuperämaa: Peru

Ravintoarvot (/100g)

Energia: 639 kcal
Proteiinit: 12,7g
Rasvat: 55,2g
joista tyydyttyneitä: 34,1g
joista yksittäistyydyttyneitä: 17,0g
joista monityydyttymättömiä: 1,5g
Hiilihydraatteja: 15,2g
joista sokereita: 0,8g
Ravintokuituja: 10,6g
Natrium: <50mg