Screenshot 2015-02-04 13.18.21

Cocovi Camu camu -jauhe 100g

29,95 €


Tuotekuvaus

Camu camu (Myrcicaria dubia) on Etelä-Amerikan sademetsissä kasvava pensasmainen puu, jonka pienet ja punaiset marjat sisältävät enemmän C-vitamiinia, kuin mikään kaupallisesti saatavilla oleva, tunnettu marja. Camu camu kasvaa luonnonvaraisena mm. Perussa, Brasiliassa, Ecuadorissa, Kolumbiassa ja Boliviassa ja nämä Amatsonin jokivarsilta lähtöisin olevat marjat ovat tulleet maailmanlaajuisesti tunnetuksi planeettamme C-vitamiinipitoisimpana ruokana. Tuoreiden camu camu -marjojen painosta 2-3 % on puhdasta C-vitamiinia.

Camu camu sisältää runsaasti B1-, B2- ja B3-vitamiineja, kalsiumia, fosforia ja rautaa. Lisäksi marjoissa on paljon fenoleja, kuten katekiineja, antosyaaneja, flavonoleja, rutiinia, ellagi- ja gallihappoa.

Camu camua on saatavilla ympäri maailmaa jauhetussa muodossa, jossa sen C-vitamiinipitoisuus säilyy hyvin. Jo reilu gramma camu camu -jauhetta riittää täyttämään päivän virallisen C-vitamiinin saantisuosituksen. CocoVin pakastekuivattu camu camu -jauhe sisältää esimerkiksi 5 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin Suomen luonnon paras C-vitamiinin lähde, tuore ruusunmarja. C-vitamiinin monipuoliset, terveyttä ylläpitävät vaikutukset tunnetaan laajasti.

CocoVin lisäaineettoman, pakastekuivatun marjajauheen maku on kirpeän hapan.

Käyttö: Lisää 1/2 – 1 tl / pvä marjajauhetta mehun, smoothiejuoman tai veden joukkoon.

Säilytys: Huoneenlämmössä. Kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Alkuperämaa: Brasilia

Ravintoarvot (/100g)

Energia: 314 kcal
Proteiinit: 5,6g
Rasvat: 2,5g
joista tyydyttyneitä: 0,4g
joista yksittäistyydyttyneitä: 1,4g
joista monityydyttymättömiä: 0,7g
Hiilihydraatteja: 55,6g
joista sokereita: 5,6g
Ravintokuituja: 23,4g
Natrium: 26mg

C-vitamiini: 6068mg