Screenshot 2015-02-04 13.28.52

Cocovi Aprikoosinsiemenet 300g

14,95 €


Tuotekuvaus

Aprikoosin siemenet ovat manteleita muistuttavia, aprikoosin kovan siemenkuoren sisällä sijaitsevia siemeniä. Aprikoosin siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvahappoja, proteiinia, fosforia, kalsiumia rautaa, kuitua ja antioksidantteina toimivia fenoleja. Pienet siemenet ovat kuitenkin tulleet pääasiassa tunnetuiksi muiden niiden sisältämien yhdisteiden vuoksi.

Siemenet sisältävät runsaasti amygdaliinia ja sen johdannaista – laetriilia, joita markkinoidaan myös virheellisesti B17-vitamiinina, vaikka kyseinen yhdiste ei ole aito vitamiini. Kyseiset yhdisteet luovat siemenille voimakkaan karvaan maun ja niiden mahdollisista positiivisista terveysvaikutuksista sekä riskeistä on kiistelty ympäri maailmaa jo kymmeniä vuosia.

Siementen maku on usein kitkerä ja muistuttaa vahvasti karvasmantelin makua. Aprikoosin siemeniä käytetään myös mm. italialaisen amaretto-viinan valmistamiseen sekä mausteena leivonnassa. CocoVin luomulaatuiset aprikoosin siemenet tulevat Pakistanista.

Käyttö: 5-10 kpl vuorokaudessa. Pureskele hyvin tai murskaa ennen käyttöä. Annostusta ei saa ylittää. Liiallisella käytöllä voi olla seurauksena pahoinvointia, päänsärkyä, kuumetta, lihas- ja nivelkipuja, kosketusihottumaa tai verenpaineen alenemista. Käyttö raskauden tai imettämisen aikana ei ole suositeltavaa.

Säilytys: Huoneenlämmössä. Kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojattuna. Voidaan säilyttää myös jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.

Alkuperämaa: Pakistan