Screenshot 2015-02-04 12.29.35

Cocovi Chlorellajauhe 115g

16,95 €


Tuotekuvaus

Klorella-jauhe

(Chlorella vulgaris)

Klorella on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja esimerkiksi lehtivihreää. Klorella on mainio proteiinin lähde ja se sisältää huimat 60 % puhtaasti imeytyvää proteiinia. Klorellan nimi juontuu kreikankielisestä sanasta chloros, joka tarkoittaa vihreää, ja latinankielen sanasta ella, joka tarkoittaa pientä. Tämä levä sisältääkin enemmän klorofylliä eli lehtivihreää grammaa kohti (3-5%), kuin mikään kasvi tällä pallolla.

Klorella omaa paljon uniikkeja ominaisuuksia, joista keskeisimpänä tiedemiehiä ympäri maailmaa hämmästyttäneet CGF-yhdisteet (Chlorella Growth Factor). Luonnon alkemistiksikin kutsuttu klorella nelinkertaistaa itsensä vuorokauden välein ja kasvaakin nopeammin kuin mikään ihmisen tuntema kasvi. Klorella sisältää  myös mm. klorofyllaasi ja pepsiini -nimisiä ruoansulatusentsyymejä.

Klorellassa on lisäksi huomattavan paljon rautaa ja kalsiumia. Yksi ruokalusikallinen klorellaa tarjoaa 320% päivittäisestä raudan- ja 120% kalsiumin tarpeesta. Japanissa heräsi valtava kiinnostus chlorellaa kohtaan, kun vuonna 1945 Hiroshimaan ja Nagasakiin pudotettujen atomipommien jälkeen alettiin tutkia eläinten kykyä puhdistaa elimistöään erilaisista haitta-aineista. Esimerkiksi (Ichimura et al. 1973) reportoi 8 gramman päivittäisen klorella-annostuksen lisänneen kadmiumin poistumista virtsan mukana seitsemän kertaisesti. Muut japanilaiset tukimukset totesivat klorellan poistavan elimistöstä mm. uraania ja lyijyä (Horikoshi et al. 1979). Lisäksi lukuisat Euroopassa tehdyt tieteelliset projektit toteavat klorellan kelatoivan erityisesti elohopeaa (jota on runsaasti varsinkin niiden ihmisten elimistössä, joilla on suussaan amalgaamipaikkoja), kadmiumia, arseniikkia, lyijyä, DDT:tä ja PCB:tä.

Käyttö: Vaikka klorellaa onkin käytännössä mahdoton syödä liikaa, kannattaa käyttö aloitaa varovasti ja nostaa määrää isommaksi vähitellen, koska määrän liian nopea lisääminen saattaa aiheuttaa joillain ihmisillä ripulia. Hyvä ylläpitoannostus klorellalle on 3 g/pvä. Tällä annostuksella et huomaa selkeää eroa olotilassasi, mutta elimistösi saa runsaasti mm. arvokkaita vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja entsyymejä. Yksi ruokalusikallinen klorellaa painaa 5 g.

Muista että klorella on ruokaa, ei lääkettä. Yleinen annostus klorellalle on 10 g/pvä jos sillä halutaan taistella infektioita tai tauteja vastaan. On hyvä tiedostaa, että moni ihminen sanoo syövänsä klorellaa, mutta käytännössä tämä tarkoittaa muutaman klorellapuristeen nauttimista päivättäin. Tällöin saamma kehoomme n. 300 mg klorellaa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että söisimme pienen palasen parsakaalista ja odottaisimme saavamme kaikki parsakaalin tarjoamat hyödyt. Jos haluat klorellasta selkeitä hyötyjä, tulee annostuksen olla huomattavasti purkin kyljessä lukevaa ”1-2 puristetta vuorokaudessa. Päivittäistä saantisuositusta ei saa ylittää.” suurempi. Jo pienet määrät klorellaa ovat toki hyväksi kehomme toiminnalle, mutta efektiiviset annostukset ovat lähempänä kourallista klorellapuristeita, kuin muutamaa puristetta.

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojassa.

Alkuperämaa: Kiina

Ravintoarvot (/100g)

Energia: 343 kcal
Proteiinit: 60,7g
Rasvat: 2,3g
joista tyydyttyneitä: 0,6g
joista yksittäistyydyttyneitä: 0,3g
joista monityydyttymättömiä: 1,3g
Hiilihydraatteja: 13,8g
Ravintokuituja: 12,4g
Natrium: 61mg