wirtala

Wirtalan jäätelöt


Tuotekuvaus

Ei saatavana verkkokaupasta. Vain myymälästämme Seinäjoelta, Kauppakeskus Lehtiseltä.

 

Mitä  Wirtalan Jäätelö Oy on pieni kuortanelainen tilameijeri, joka tekee jäätelöä oman maatilan lehmien maidosta. Jäätelömme erikoisuus on sen paikallisuus sekä uskomattoman täyteläinen maku. Pääraaka-aineet eli maito, kerma ja munankeltuainen ovat 100 % kotimaisia ja myös tuoreet marjat hankitaan omasta maakunnasta. Jäätelössä ei käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita.

Maatilaltamme tuleva raakamaito pastöroidaan, mutta ei homogenoida, joten myös useimmat laktoosi-intolerantikot sietävät sitä. Jäätelön valmistus ja pakkaus tehdään alusta loppuun saakka itse, joten pystymme takaamaan tuotteemme korkean laadun henkilökohtaisesti.

Missä  Tilamme sijaitsee Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla, Kuortaneella Virtalan kylässä. Jälleenmyyntipaikkoja on maakunnassa useita mm. Kuortaneella, Seinäjoella, Alavudella ja Lapualla.

Kuka  Kaksi naapuripariskuntaa, joilla toisilla on iso maitotila ja toisilla matkailutila. Yrityksen takana on näin ollen kaksi perhettä, joiden yhdistävänä tekijänä on halu luoda lisäarvoa oman kylän parhaalle tuotteelle – lehmänmaidolle.

Kenelle  Jäätelömme muuntautuu eri muotoihin asiakkaan mukaan. Kuluttajat voivat ostaa marketeista 0,75 l kokoisia rasioita tai desin pikareita ja ravintolat viiden litran suurkokoja. Messukävijät voivat törmätä Wirtalan Jäätelön upeaan vintage-jäätelökärryyn joko irtopallo-ostoksilla tai uutuusmaistiaisilla. Lauri Tähkä & Elonkerjuun fanit ovat saattaneet maistaa bändille suunniteltua Häjy-jäätelöä. Tilamyymälän yhteydessä toimivan ravintolan juhliin voidaan loihtia upeita jäätelökakkuja jälkiruuaksi ja mikäli asiakas haluaa maistaa jotakin ennenkokematonta, 1.500 reseptin joukosta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Myös yhteistyö maakunnan yritysten kanssa on meille tuttua joko tuotekehittelyn tai tilaustarjoiluiden merkeissä.

Konsepti  Euroopassa menestyksekkäästi jo yli kymmenen vuotta toiminut Maatalon Jäätelö ™ -konsepti on aloittanut toimintansa Suomessa 2007. Myös Wirtalan Jäätelön patenttisuojattu jäätelökone sekä tarkoin varjellut, grammantarkat reseptit ovat peräisin ketjusta. Konseptin kantavana ajatuksena on mahdollistaa jäätelöntuotanto maanviljelijöille heidän omista raaka-aineistaan, säilyttäen viljelijän sataprosenttisen yrittäjävapauden.

Kaikkea jäätelönvalmistuksessa tarvittavaa ei silti ole mahdollista viljellä Suomen kasvuolosuhteissa, joten jäätelöiden perusmassa eli sokeri-johanneksenleipäpuujauhe –seos sekä joihinkin jäätelömakuihin tarvittavat makutahnat tilataan ketjun omasta toimipaikasta Alankomaista. Myös nämä ainesosat täyttävät kaikki tiukimmatkin laatukriteerit, luonnollisesti ilman väri- tai lisäaineita.