Chian siemenet 250 g

Voimaruoka chian siemenet 250 g

12,95 €


Tuotekuvaus

Voimaruoka chian siemenet 250 g

Chia (Salvia hispania L) on ollut yksi atsteekkien ravinnon kulmakivistä. ”Chia” tarkoitti voimaa ja legendojen mukaan siemenistä sai kestävyyttä ankariin olosuhteisiin ja taisteluihin. Pitivät legandat paikkansa tai ei, chiasta on tullut suosittua ravintoa kestävyyslajeja harrastavien urheilijoiden keskuudessa. Chian siemenet ovat säilyttäneet paikkansa kotiseudullaan meksikolaisten ja guatemalalaisten ruokavaliossa.

Chian siemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja jopa 21 % painostaan. Mistään muusta ruuasta ei saa niitä yhtä paljon, ei kalasta eikä muista siemenistä. Siementen omega-3- ja omega-6-rasvahappojen suhde on optimaalinen. Chian pitkä kasvukausi lataa sen täyteen ravinteita: mineraaleista se sisältää todella runsaasti mm. kalsiumia, magnesiumia ja fosforia. Chian siemenet sisältävät runsaasti proteiineja – noin 20 % painostaan, kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Chian siemenet ovat uskomattoman kuitupitoisia, kuitua on kuusinkertaisesti niin paljon kuin EU-direktiivit vaativat, jotta tuotetta saisi kutsua runsaskuituiseksi.

Chian siemenet ovat saavuttaneet laajan suosion superfood-käyttäjien ja hyvinvointiaan aktiivisesti ylläpitävien ihmisten keskuudessa. Valitsemamme huippulaadukkaat kolumbialaiset luomusertifioidut chian siemenet edustavat markkinoiden korkeinta ja puhtainta laatua.

* Uusien EU-direktiivien mukaan melkein kaikkien luontaistuotteiden terveyttä edistäviin vaikutuksiin viittaaminen on lainvastaista. EU-direktiivien mukaan chian siementen myynti on sallittua vain leipomotuotteisiin max. 5 % pitoisuudella.

Siementen käyttö ei voisi olla helpompaa. Niitä voi syödä sellaisenaan tai niitä voi sekoittaa erilaisiin ruokiin; muroihin, jogurttiin, mehuun, leivonta-aineisiin, puuroihin, salaatteihin, keittoihin, leivän päälle yms. Ne kannattaa nauttia nesteeseen liotettuna (siemeniä ja nestettä 1:10), jolloin ne turpoavat. Anna liota 15–60 minuuttia. Näin muodostuvaa hyytelöä voi käyttää smoothieissa tai syödä ihan sellaisenaan, sitä voi sekoittaa nestemäisiin ruokiin tai hyytelöihin kuten hilloon, jogurttiin tai vaikkapa salaattikastikkeeseen. Geeli ei muuta ruuan makua, mutta antaa lisäravinteita ja vähentää imeytyvien kaloreiden määrää. Se säilyy jääkaapissa noin 15 vrk. Suositeltava päiväannos 1–4 ruokalusikallista.


Alkuperämaa: Kolumbia

Luomusertifioitu FI-EKO-201