Luomu nokkosuute 50 ml

Luomu nokkosuute 50 ml

36,90 €


Tuotekuvaus

Luomu nokkosuute 50 ml
Luomu Nokkosuute on valmistettu Puhdistamolta entuudestaan tutulla tuplauutosmenetelmällä. Uutteessa on siis normaalin kuumavesiuutteen lisäksi myös alkoholiuute.
Nokkosuute ollaan uutettu hellävaraisemmin kuin muut Puhdistamon uutteet. Tämä johtuu siitä, että muut raaka-aineet vaativat korkampaa lämpötilaa uuttuakseen tehokkaasti, mutta nokkosen kohdalla tilanne on päinvastainen.
Kotimainen luomunokkonen ollaan uutettu hellävaraisesti noin 55°C lämötilassa, jolloin herkät yhdisteet eivät pääse denaturoimaan ja uutteen ravinnerikkaus säilyy maksimaalisena. Kuitenkin tämä lämpötila riittää jo uuttamaan nokkosesta runsaasti tehoaineita talteen.
Puhdistamon Nokkosuutteen ravinnepitoisuutta indikoi hienosti sen syvän vihreä väri. Mikäli väri ei olisi vihreä vaan harmahtava, voisi siitä päätellä että ravinnepitoisuus ei olisi enää aivan optimaalinen.
Nokkonen sisältää valtavasti muunmuassa rautaa sekä piitä. Se on mineraalipitoisin Suomessa luonnonvaraisena kasvava kasvi. Nokkonen on Suomen luonnon oma supertähti, ja se valittiinkin vuoden rohdoskasviksi vuonna 2012.
Nokkosuute sopii mainiosti käytettäväksi myös ulkoisesti. Muutama pipetillinen sitä lisättynä shampoohon, saa aikaan nopean itsetehdyn hilseshampoon, joka ei pelkästään vain poista hilsettä, vaan auttaa mineralisoimaan hiuksia sekä tekemään niihin upean kiilloin. Se sopii mainiosti myös täysin oman luomukosmetiikan valmistukseen.
Sisäisesti nokkouutetta voidaan nauttia miellyttävästi teen muodossa. 2-4 pipetillistä 2dl:n lämmintä vettä ja päälle teelusikallinen kotimaista hunajaa. Upea nokkostee on valmis!