Paikanvaraus

Cocovi baobab-jauhe 250 g

24,85 €


Tuotekuvaus

BAOBAB

(Adansonia digitata)

Baobab eli apinanleipäpuu on monelle Pikku Prinssi -klassikkokirjasta tuttu puu. Baobab voi parhaimmillaan kasvaa lähes 50 metriä korkeaksi ja sen rungon halkaisia voi olla jopa 16 metriä. Vanhimpien apinanleipäpuiden on arvioitu olevan jopa 6000 vuotta vanhoja.

Afrikkalaiset ovat pitäneet puuta vuosituhansia korkeassa arvossa ja ikivanhaksi elävää puuta on kutsuttu Elämän Puuksi. Puu tuottaa kookospähkinän kokoisia hedelmiä, joiden kovan kuoren sisällä hedelmäliha kuivuu itsestään, ilman ulkopuolisia kuivaustoimenpiteitä.

CocoVin luomulaatuinen baobab-jauhe sisältää runsaasti C-, B1-, B6-vitamiineja, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä, fosforia, beetakaroteenia ja kuitua. Hedelmän korkea ravinnetiheys on tehnyt baobabista viime vuosina maailmanlaajuisesti tunnetun superruoan, joka sisältää painoonsa nähden mm. enemmän kalsiumia kuin maito, enemmän rautaa kuin liha, enemmän kaliumia kuin banaani, enemmän magnesiumia ja kalsiumia kuin pinaatti sekä kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini.

Käyttö: Lisää antamaan koostumusta ja makua kastikkeisiin. Lisää jogurttiin, puuroon tai välipala-annostesi joukkoon. Jauhe sopii erinomaisesti jäätelöön, smoothiejuomiin ja jälkiruokiin. Käyttömäärä 1 tl – 2 rkl tai enemmän / pvä.

Säilytys: Huoneenlämmössä. Kuivassa ja ilmatiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Alkuperämaa: Etelä-Afrikka

Ravintoarvot (/100g)

Energia 1087 kJ
Hiilihydraatit: 85,2g
Proteiinit: 2,1g
Rasvat: 0,1g
Ravintokuidut: 43,9g

Lisäksi kalsiumia 169mg, kaliumia 2,7g ja rautaa 0,9mg